Kira’s visit

flagamerican

The week after Christmas my girlfriend Kira came over from the Netherlands, to stay with me for a week!

The Tuesday after Christmas she arrived at Bangor International Airport, at 22:15. It was such a happy reunion! We ran towards each other and hugged, and didn’t ever want to let go. We hadn’t physically seen or held each other for 4 months. Those 4 months have been hard sometimes but we were able to keep steady and frequent contact, so it wasn’t unbearable. But that moment when you hold him/her again is when you realize how much you’ve actually missed them. Eventually we had to let go unfortunately, my host family was eager to meet her. After the introduction we retrieved her luggage and set off for home. At home we sat and talked for a while, and then I showed Kira to the room we had prepared for her to sleep in.

The next morning we slept in for a bit, and then went shopping. Kira had never seen stores as big as Target before, as in the Netherlands they don’t have those. Our supermarkets are something in between a gas station and a Target. Kira had a field day exploring Target, and then Burlington. After that we wanted to go to the mall and were looking for a way to walk there. There was no sidewalk though, so we had to walk on the biking lane and it took us 10 minutes to cross a crossing. It was quite the adventure! When we finally reached the mall I showed her around and we had a great time. Afterwards we had dinner with a friend of mine.

Thursday there was a snowstorm coming in the afternoon. Because of that we couldn’t really do much outside the house past noon. Thus we went to see Rogue One in the morning -which was a great movie- and then went home and made chocolate chip cookies! They were delicious. Griffin joined us in making a big snowman. We gave him a hat and buttons and all, and baptized him Fitzgerald.

Friday Kira and I went to the Bangor City Forest. We had a really nice walk in the snowy forest, and made some cool pictures. When we were done we went to Orono. It was her first time there and I showed her around; we got a drink at the gas station and got a burger at the Family Dog. Then we walked to Orono High School for a boys’ varsity basketball game. We were there a little early so I showed her around the school first. There was not much to see as everything was dark and locked, but from what she could see she thought it was very typical American: lockers along the walls, broad hallways, school cafeteria and just that general American feel. She really enjoyed the game; Orono High School vs Washington Academy! She thought it was very cool to see those parts of the American High School culture Europeans normally only see in movies, like cheerleaders and the national anthem before the game.

Satuday we went sledding in Bangor. It was a great day for it, really sunny yet cold! Kira had never sledded before. At first she was a bit reluctant but she had great fun when she got more used to it! I had gotten a big sled for Christmas, so we could slide down together. That evening it was New Years Eve, and Kira and I got a burger at Five Guys. She tried the infamous Oreo and bacon milkshake they serve there and which I had already tried on my first day in America. She didn’t really like it much. Later that night we made pancakes and watched Captain America: Civil War.

On new year’s day we slept in and relaxed for a bit. And then it was unfortunately already time for her to leave again on Monday! It was so hard to see her go again. It’ll be another half a year before I’ll see her again, physically. But Kira really enjoyed her time here and was very happy to see everything I’ve been talking about. This second half will fly by and then we’ll be reunited again..

flagdutch

De week na Kerstmis kwam mijn vriendin Kira overvliegen, en bleef een weekje bij mij logeren!

De dinsdag na kerst arriveeerde ze op Bangor International Airport, om 22:15. Het was een heel blije hereniging! We renden naar elkaar toe en knuffelden als om nooit meer los te laten. We hadden elkaar 4 maanden niet meer vast kunnen houden. Dat was soms moeilijk, maar we hadden toch altijd frequent contact, wat het wel draaglijk maakte. Maar wanneer je elkaar dan weer vast kunt houden realiseer je je hoe erg je elkaar gemist hebt. Uiteindelijk moesten we toch loslaten, m’n gastgezin stond te wachten om Kira te ontmoeten. Na de introductie haalden we haar bagage op en reden naar huis. Thuis praatten we een tijdje en leerde  Kira m’n gastgezin kennen. Ze was echter wel moe en al snel ging ze slapen in het kantoor die we tijdelijk als haar slaapkamer hadden ingericht.

De volgende morgen sliepen we uit, en toen gingen we shoppen. Kira had nog nooit winkels gezien die zo gigantisch waren als Target, in Nederland heb je die nou eenmaal niet. Kira keek haar ogen uit in de Target, en toen Burlington Coat Factory. Daarna  wilden we naar het winkelcentrum gaan. Het bleek echter vrij uitdagend daar te komen, omdat er een druk kruispunt was zonder oversteekplaats. Er waren fietspaden langs de wegen maar voor het kruispunt houden die dan ineens op, alsof het te lastig is een route te regelen voor fietsers. Ze moeten zich maar gewoon tussen de auto’s voegen. Voor wandelaars is het nog lastiger, omdat als je oversteekt er altijd minstens 1 richting is van waaruit je aangereden kan worden. Na ongeveer 10 minuten slaagden we erin eindelijk over te steken en kwamen we bij het winkelcentrum. Kira vond het daar erg leuk. Na afloop gingen we uit eten met een vriendin van me.

Donderdag kwam er in de namiddag een sneeuwstorm aan en dus konden we niet iets doen wat de hele dag zou duren. Daarom gingen we ‘s ochtends naar de film -Rogue One, erg goede film- en bleven we ‘s middags thuis en gingen we echte Amerikaanse chocolate chip cookies maken. Na afloop hielp Griffin ons met het maken van een mega sneeuwpop in de tuin. We gaven hem een hoed, neus en knopen, en doopten hem Fitzgerald.

Vrijdag gingen Kira en ik naar het Bangor City Forest. We hadden een leuke wandeling door het besneeuwde bos, en maakten een hoop leuke foto’s! Na ons rondje door het bos gingen we naar Orono, waar ik haar het dorpje liet zien. We haalden wat te drinken bij het tankstation (het Amerikaanse equivalent van een normale supermarkt) en een burger bij The Family Dog. Toen liepen we naar Orono High School. Er was daar een boy’s varsity basketball wedstrijd. We waren een beetje vroeg dus liet ik haar eerst de school zien. Ze vond het erg leuk om de gangen met kluisjes te zien, en die Amerikaanse atmosfeer, hoewel de school donker was en alle lokalen op slot. Ze genoot van de basketballwedstrijd: Orono High School vs. Washington Academy. Ze vond het erg cool om die dingen die je normaal alleen in Amerikaanse films ziet in het echt te zien; zoals cheerleaders, basketball jongens en het volkslied voor de wedstrijd.

Zaterdag gingen we sleeën. Het was er een prachtige dag voor: erg zonnig en lekker fris! Kira had nog nooit eerder gesleed. Eerst was ze een beetje terughoudend maar ze vond het erg leuk toen ze er eenmaal wat meer aan gewend was! Ik had voor kerst een grote slee gekregen, dus konden we samen naar beneden. Die avond was het Oudejaarsavond. We hadden hadden een burger gehaald bij Five Guys, en de beruchte Oreo & bacon milkshake, die ik op m’n eerste dag in Amerika had geprobeerd. Kira vond het niet echt een succes. Later die avond bakten we pannekoeken en keken we Captain America: Civil War. We hoorden in totaal wel 1 vuurpijl. Nieuwjaar is niet zo groot in Amerika.

Op nieuwjaarsdag sliepen we uit en relaxten een beetje. En toen was het helaas alweer tijd voor haar om naar huis te vliegen! De week was werkelijk voorbij gevlogen. Het was erg moeilijk om haar weer te zien gaan. Het zal nu weer een half jaar duren voor ik haar weer zie. Maar Kira heeft enorm van haar tijd hier genoten en vond het geweldig om nou eens te kunnen zien hoe het nou echt was. De tweede helft van m’n verblijf zal voorbij vliegen, en dan zijn we weer verenigd..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s