Halloween

I experienced an American Halloween! It was awesome!

FlagAmerican

Monday, 31st of October. A young man wakes up. He gets himself dressed, and has breakfast. Then, the clock strikes 7 o’clock. He suddenly feels a strange heat in his head, and it spreads through his chest to the rest of his body. He realises with a shock that it’s Halloween, and he looks down. A fish. He saw the body of a fish, where his body used to be. He hopped to the mirror, as he didn’t have legs anymore, terrified. He looked in the mirror, and a giant, suprised trout looks back at him.

I really tried my best to make that a little scary, but I’m not sure if I succeeded. Anyway, the guy in the story was basically me this Halloween. I had invested about 8 hours into making a giant paper fish mask. And it was brilliant. Students were asked to wear their costumes to school, and me and my friend Thor responded by wearing paper fish on our heads.

Taking classes as a fish is hilarious. Whenever a teacher turns to ask something they just start laughing. It was truly amazing.

That night there was a trick-or-treating event for the international students. We gathered at international student Sarah’s house and celebrated Martina’s birthday there. Then we went trick-or-treating around the neighbourhood. We were with around 40 people however, so it would have been a bit intimidating if we all went together. Thus, we split up into several smaller groups. My group consisted of a fish, Mario and Luigi, bacon, an egg, and a lumberjack. We had great fun! In America Halloween is a way bigger thing than in the Netherlands. Where I lived there were predetermined routes kids would walk, because so many people didn’t want to be bothered by trick-or-treaters. Here you could just go wherever the light was on, and receive candy! It wasn’t looked upon that we were so old, either. There was even a house with a giant box of candy, where you were allowed to help yourself to several scoops of candy!

In the weekend before Halloween there was a Halloween party for seniors. There were about 30 people there. We played some games and ate pizza, had a great time! Afterwards there was a sleepover at Emily’s house, with a few people from the party. Thor was there too. We had not finished our fishes by that time, so we went to these parties as wizards. (Or actually, we came in the clothes we just happened to be in, put on a wizard hat and said we were undercover Ministry of Magic :p ) I had the time of my life.

Obviously I also carved some pumpkins, the most beautiful of which is a howling wolf. (see images)

Halloween in the US is so much more fun than in the Netherlands! I had a great haul 😉

FlagDutch

Maandag, 31 oktober. Een jongeman wordt wakker. Hij kleedt zich aan en maakt ontbijt. Dan slaat de klok 7 uur en voelt hij een vreemde warmte in zijn hoofd, die zich door zijn borst en de rest van zijn lichaam verspreid. Hij realiseert zich met een schok dat het Halloween is, en kijkt omlaag. Een vis. Hij zag het lichaam van een vis, waar eerst zijn romp en benen waren. Hij hopte doodsbang naar de spiegel, omdat hij een staart had in plaats van benen. Hij keek in de spiegel, en een gigantische verbaasde forel keek terug.

Die forel was ik, afgelopen Halloween.Ik heb geprobeerd het verhaaltje een beetje spannend te maken maar volgens mij ben ik daar niet helemaal in geslaagd. Hoe dan ook, ik had ongeveer 8 uur besteed aan het maken van een gigantisch papieren vis masker. En het was geweldig. Studenten werden gevraagd op Halloween hun kostuums naar school te dragen, en ik en mijn vriend Thor besloten als vis te gaan.

Lessen volgen als vis is hilarisch. Elke keer als een leraar zich omdraait om iets aan je te vragen barsten ze in lachen uit. Het was echt prachtig.

Die nacht was er een trick-or-treat evenement voor de internationale studenten. We verzamelden bij het huis van internationale studente Sarah en vierden daar Martina’s verjaardag, omdat zij op Halloween jarig was. Daarna gingen we trick-or-treaten in de wijk. We waren echter met een groep van zo’n 40 man, dus zou het lichtelijk intimiderend zijn als we allemaal tegelijk bij 1 huis aan zouden bellen. Dus splitsten we op in meerdere kleine groepjes. In mijn groep was er een vis (ik), Mario en Luigi, een reep spek, een ei en een houthakker. Het was erg leuk! In Amerika is Halloween veel groter dan in Nederland. In mijn dorp was het zo impopulair dat er van tevoren routes vastgesteld moesten worden waarlangs kinderen konden lopen, omdat veel mensen geïrriteerd werden en niet wilden meedoen. In Amerika bel je gewoon overal aan waar het licht brandt en ontvangt bergen snoep. Het was ook niet gek dat we 16-20 jaar waren. Er was zelfs een huis met een gigantische doos snoep, waar je handen vol mocht pakken!

In het weekend voor Halloween was er een Halloween feestje voor seniors (laatstejaars studenten). Er was een man of dertig aanwezig. We speelden een paar groepsspellen en aten pizza; kortom alle ingrediënten voor een leuk Amerikaans feest. Thor was er ook. Ik en Thor hadden die dag onze vissen nog niet af, dus gingen we als tovenaars. (Of beter gezegd, we gingen in de kleren die we toevallig aanhadden, zetten een tovenaarshoed op en zeiden dat we undercover Ministerie van Toverkunst waren :p ) Na het feest was er een overnachting by Emily thuis, mijn gastnicht, met een paar mensen van het eerdere feestje. Ik had de tijd van m’n leven!

Uiteraard heb ik ook een paar pompoenen gesneden, de mooiste was een huilende wolf.(zie foto’s)

Halloween in de VS is zo veel leuker dan in Nederland! Ik heb een goede buit binnengehaald 😉

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s