Weddings

My last few weeks were very busy. I had a lot of work, and two weddings to boot!

I have had a few very busy weeks, and two weddings!

flagamerican

The last few weeks have been very busy. I have had a lot of schoolwork, vigorous footbal trainings and on top of that, 2 weddings in the weekends. Halloween is coming, and I have had to build a costume and attend parties. Because of all this, I haven’t been able to post in a while.

School is going great. I am scoring well on my tests and I like my subjects. I am really enjoying it! I am making a lot of new friends as well. I hang out with some of the other international students a lot, they’re great. It’s very interesting to find all kinds of differences between what you are used to, the American culture you are adapting to and the culture other international students are used to. I have made some American friends as well, they have very similar interests!

Our Orono football team Red Riots has made it into the playoffs! We have a record of 8-1 and with that we are in second place in the league now. Now that the championship is almost within our grasp the tension is high. It is getting colder, and the opponents are getting tougher. Next Friday we will battle the Dexter Tigers, our first playoff match!

Two weeks ago, a cousin of my hostmom Kelli got married. The wedding was at their house in a rural area. It was absolutely gorgeous there! There was a forest with all kinds of trails they made themselves, and a forest lake. The wedding was very casual. There were about 20 people there. There was lots of food, and after the ceremony we carved pumpkins and watched football. I had never really carved a pumpkin before, so that was very cool!

The week after that on Friday there was another wedding. This one was quite the opposite of the relaxed wedding in a forest. It was in the state of Rhode Island, a few states south of Maine. Because it was a long way away and the wedding on Friday, I had to take Thursday and Friday off from school. The drive there was about 5 hours. We arrived at our hotel at about 17:00 on Thursday and we stayed in our hotel room for the rest of that evening.

The next morning we headed off to a Catholic church about an hour’s drive away from the hotel. I had never been to a catholic church ceremony before, so that was pretty interesting! After the ceremony we were off to the reception which was to be in a mansion in Newport. This mansion turned out to be more like a castle though. It was huge, and gorgeous. There was a delicious dinner and after that dancing. I got a tour through the building and discovered a new favorite drink: Shirley Temple.

On Saturday we toured around Newport, Rhode Island. In Newport there are lots of mansions, like the one the wedding was at. It was a gorgeous day and I took some great pictures. On Sunday we packed our bags and departed from the hotel. We were not going home yet though, we drove through Boston on the way back and stopped in Salem, Massachusetts. The town of Salem is known for it’s witch trials in the 17th century, and has since become “Halloween city”. I had a blast shopping in all kinds of shops that sold Wiccan magic, tarot cards, herbs, witch hats, and much much more. We lunched in Reds Sandwich Shop, where I had the best french toast I ever had! It was so much fun!!

flagdutch

De afgelopen weken waren heel erg druk. Ik had een hele berg schoolwerk te doen, uitputtende footballtrainingen en daar bovenop nog eens 2 bruiloften. Halloween is morgen, en ik moest een kostuum maken en er waren diverse feestjes. Zodoende heb ik de afgelopen tijd niet kunnen posten.

School gaat heel goed. Ik haal goede cijfers, en ik vind m’n vakken leuk. Ik heb er echt plezier in! Het is niet moeilijk maar ik houd mezelf lekker druk bezig. Ik maak ook veel nieuwe vrienden. Ik breng regelmatig tijd door met andere internationale studenten. Het is heel interessant om als buitenlander aan de Amerikaanse cultuur te wennen, terwijl je van de ander internationals hoort hoe het voor hen anders is en waar zij aan moeten wennen. Ik heb ook een hoop Amerikaanse vrienden gemaakt, mensen met heel erg overeenkomende interesses!

Ons American footballteam Orono Red Riots heeft de play-offs gehaald! We hebben 8 wedstrijden gewonnen, 1 verloren. Dat zet ons op de tweede plek in het klassement. Nu word de race voor het kampioenschap echt spannend. Het word hier nu snel kouder, het is al snel rond vriespunt als je ‘s avonds een wedstrijd speelt. De tegenstanders zijn sterk, het word hard tegen hard. Aanstaande vrijdag spelen we tegen de Dexter Tigers, onze eerste playoff wedstrijd!

Twee weken geleden ging een neef van mijn gastmoeder Kelli trouwen. De bruiloft was in hun blokhut in het bos. Het was heel erg mooi. Ze hebben allerlei prachtige paden aangelegd in het bos, en er is een prachtig bosmeer. Het was een heel erg informele bruiloft. Er was heel veel eten, en na de ceremonie gingen we pompoen snijden en football kijken. Ik had nog nooit echt een pompoen gesneden, dus dat was erg gaaf!

De week daarna was er een andere bruiloft op vrijdag. Deze was het tegenovergestelde van informeel in het bos. Het was in de staat Rhode Island, een paar staten ten zuiden van Maine. Omdat het zo’n eind weg was en de bruiloft op vrijdag was, moest ik donderdag en vrijdag vrij nemen. De rit daarnaartoe duurde een uur of 5. We arriveerden om 17:00 uur bij ons hotel en bleven daar de rest van de avond.

De volgende ochtend gingen we naar de katholieke kerk waar de trouwceremonie gehouden zou worden. Dit was een uurtje van het hotel vandaan. Ik was nog nooit bij een katholieke bruiloft geweest, dus de ceremonie was wel interessant. Na de ceremonie gingen we naar de receptie in Newport. Dit zou in een landhuis zijn, maar dat landhuis bleek eerder een klein kasteel. Het was gigantisch, en prachtig. Er was een verrukkelijk diner en daarna was er muziek en dans. Ik kreeg een tour door het gebouw, dat was erg cool. Ook ontdekte ik een nieuw favoriet drankje: Shirley Temple.

Op zaterdag toerden we rond Newport. Newport staat bekend om haar vele landhuizen. Het was een prachtige dag en ik heb veel mooie foto’s genomen. Op zondag pakten we in en checkten we uit bij het hotel. We gingen echter nog niet gelijk terug naar huis. We reden door Boston op de weg terug, heel gaaf, en toen stopten we in Salem, Massachusetts. Dit stadje staat bekend om haar heksenvervolgingen in de 17e eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot “Halloween-stad”. Het was heel cool om daar een dagje te shoppen! Ze verkochten van alles van Wicca magie en tarot kaarten, tot heksenhoeden, tot toverstokken en genezende kruiden. We lunchten in Reds Sandwich Shop, waar ik de beste wentelteefjes die ik ooit heb gegeten at! Het was echt een geweldige dag!!

2 thoughts on “Weddings

 1. Hallo Marijn,
  Happy Halloween!
  Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, vrienden maakt, zoveel avonturen beleefd, kennis maakt met verschillende culturen/ gewoonten en dat ook nog mooie cijfers weet te behalen. Ik ben reuze trots op je en ik heb genoten van alle mooie foto’s en uiteraard van je verhaal.
  Succes vrijdag, zet ‘m op!
  Liefs, Nelleke

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s