Homecoming!

This week was Homecoming week for OHS. It has been very busy, and very exciting!

flagamerican

This week was an important week, Homecoming! I never heard of Homecoming until a few weeks ago. It’s kind of a party week in which in the past alumni would come back to their High Schools. Nowadays it’s a week in which the school is decorated, and lots of  exciting stuff happens.

On Monday, each grade was assigned a color, and students were to dress in that color. Seniors (me) were black. I didn’t have much black clothing however so I went with grey. Upon entering the school we got a free donut and after school students decorated the school with themes of different continents.

On Tuesday the school was beautifully decorated. It was Dress-like-a-tourist-day, so that day there were many hawaiian shirts, bucket hats and socks in sandals to be seen around the school.

On Wednesday it was National Pride day. Students were asked to wear something American, or of another country that you feel affiliation with. I had no Dutch nor American stuff so I had a small Dutch flag on my cheek. In the evening there was a bonfire event with a dance on the parking lot. It was quite fun! I expected a whole lot more fire than music and dance, but it turned out that the fire was put out after an hour or so and after that it was just music.

On Thursday it was Riot Pride day (After our school teams’s name: Red Riots). Everyone was to wear something in the school colors Maroon and White or to school. I wore my Orono Football shirt. In the evening there was a dance. It was held in the Orono Middle School gymnasium. The whole gymnasium was dark and there were glowsticks you could wear around your neck and arms. There was loud music and lots of food. I danced a little, and I had fun!

We had Friday off, so I went shopping for winter clothes. I was mildly succesful with a new undershirt and sweater.

On Saturday I went to the Bangor City Forest in the morning, to shoot some fall pictures now that the trees are turning red. It was the perfect day for it and they came out beautifully! (See for instance the picture up top) In the evening I experienced my first ice hockey game. UMaine against RPI. It was great fun! Now, on Sunday, it’s time to return to normal life, with homework and other things to do. I’ll have Monday off due to Columbus Day, but after that it’s back to work!

flagdutch

Afgelopen week was een belangrijke week voor Amerikanen: High School Homecoming week! Ik had tot voor kort nog nooit van Homecoming gehoord. Het is een soort feestweek waarin vroeger alumni terugkwamen naar hun oude school. Tegenwoordig is het gewoon een week waarin er veel dingen georganiseerd worden en waarin de school versierd wordt.

Op maandag kreeg je bij binnenkomst een gratis donut. Toen kreeg elk leerjaar een kleur en een continent toegewezen. Leerlingen in dat leerjaar werden gevraagd zich in de toegewezen kleur te kleden en om na school de school te decoreren in de stijl van het continent dat ze hadden gekregen. Als senior, laatstejaars, had ik zwart en Antarctica.

Op dinsdag was de school uitvoerig gedecoreerd. Op dinsdag moest je je kleden als een toerist. Dus zag je die dag veel Hawaiiaanse shirts, korte broeken en sokken in sandalen.

Op woensdag was het National Pride dag. Dit houd in dat je de kleuren en/of vlag draagt van je land, of een land waar je je verbonden  mee voelt. Ik had niet echt iets Nederlands noch iets Amerikaans, dus kreeg ik van een andere Nederlandse studente een geschminkte Nederlandse vlag op m’n wang. ‘s Avonds was er een vreugdevuur op de parkeerplaats, met muziek en dans. Ik had verwacht dat het vooral om het vuur zou gaan maar maar weinig mensen keken er naar en na een uurtje werd het al gedoofd. Het ging eigenlijk om de muziek. Vooral Amerikaanse klassiekers, uiteraard.

Op donderdag was het Riot Pride dag. Dit komt van de naam van de schoolteams: Red Riots. Hier in Amerika zijn ze nogal trots op hun sport teams en op hun school, en dat laten ze graag zien op shirts etc. Donderdag werd dus iedereen expliciet gevraagd de kleuren karmozijnrood en wit te dragen, en/of iets met Red Riots erop. In de avond was er de Homecoming Dance, met het thema Neon. Het werd gehouden in de sporthal van Orono Middle School (groep 7 tot klas 2 middelbare). De zaal was donker gemaakt en er waren glowsticks, die je om je nek en polsen kon doen. Er was muziek en dans, en eten. Het was erg leuk!

Vrijdag hadden we vrij, dus ging ik winterkleren shoppen. Ik heb niet alles wat ik wilde halen, maar ik heb wel een nieuw thermoshirt voor als het koud is tijdens football wedstrijden, sokken en een sweater.

Op zaterdagmorgen ging ik naar het bos van Bangor, hier vlak bij. Ik ging herfstfoto’s maken, nu de blaadjes zo mooi rood kleuren (zie coverfoto van deze post). Het was er het perfecte weer voor en de foto’s zijn prachtig geworden! Zaterdagavond ging ik naar mijn eerste ijshockeywedstrijd. University of Maine tegen RPI. De universiteit is hier vlakbij en mijn gastbroertje Griffin kent daar veel mensen. De wedstrijd was spannend, het was erg leuk!

Nu is het zondag, en tijd om terug te keren naar de echte wereld. Maandag heb ik nog vrij (Columbus Day) en dan is het weer hard werken geblazen.

One thought on “Homecoming!

 1. Hoi Marijn,
  Wat heb jij een leuke school feest week gehad.Menig leerling hier zou bere jaloers zijn als ze dit lezen.Ook fijn dat je zo opgenomen wordt in de groep op school begrijp ik.
  En kleren kopen zeker nodig nu denk ik toch aardig fris-koud gaat worden denk ik zo
  Hier is nog steeds wel vrij aardig weer.Verder hier alles goed en fijn dat alles kits is en het goed gaat.
  Lieve groetjes Opa en Oma,

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s