A day on Orono High School

How life is on a daily basis as an OHS student

How life is on a daily basis as an OHS student

flagamerican

On OHS life is divided in 2 categories: Maroon and White. These are the two different schedules you’ll have. When Monday is Maroon, Tuesday will be White and then Maroon, and so forth. This is how the days go for me:

Maroon

I wake up at 6:45. Then I realise I have senior privilege (swap a study hall for free time) first period so I dive under the covers for another 45 minutes of sleep.

At 7:30 I finally rise, get dressed and have granola or bread and chocolate sprinkles. Then I do what Americans think insane and Dutch think casual: Bike 5.6 miles to school in 25 minutes.

At school it’s the second period now, and I’ve got Drawing. Mrs. Barnes is an awesome teacher.  Then there is a so called MUSE block, which is half the length of normal blocks/periods (normal 80 minutes, MUSE 45). In that period I have Global Education, which is mandatory for international students. This is basically Mrs. Hanson, our international coordinator, keeping us informed and us having a first lunch and relaxed moment. Then, depending on your schedule, you might have lunch or you’ll have a lunch a block later.

Lunch is different everyday. It is served warm and usually really good. After lunch I have AP Biology. That’s usually pretty fun, although we haven’t really done anything yet haha!

Finally I have Metamorphosis, which is a kind of literature-ish class that mixes mythology about transformations with philosophy. I have no clue why such a specific thing is a class but it’s fun so I’ll take it.

Then school ends, and I’ve got half an hour before football practice starts. In this period I relax or get a quick snack at the gas station. Practice lasts from 3 to 5, and then I cycle back to my home.


 

White

I wake up at 6:45. Then I get dressed and have breakfast. I’m driven to school by my hostmom, with my hostsister Leah and possible some of her friends that needed a ride.

First I have Calculus, and then AP US History. Mr Cowan is the best. He is loud and pretty sarcastic. That makes the lessons fun though, and he is loved by many.

After that MUSE comes with Global Ed, and then I have Art Fundamentals II. This is just your regular art class in which you do various artistic stuff. It’s fun, when you don’t have to work with charcoal 😀

My final block on White is divided in a half-block Study Hall and a half-block AP Bio. Study Hall is basically time to make your homework.

After school there is practice, and after that I’m picked up by my hostmom or dad.flagdutch

Op Orono High School is het leven verdeeld in 2 categoriën: Maroon en White. Dit zijn 2 verschillende roosters. Als maandag Maroon is is dinsdag White enzovoort. Dit is hoe de dagen zijn voor mij:

Maroon

Ik word wakker om 6:45, besef dat ik vrijstelling voor het eerste uur heb (senior privilige) en duik weer onder de dekens.

Om 7:30 sta ik dan uiteindelijk op, kleed ik me aan en ontbijt ik cruesli of boterhammen met m’n voorraadje hagelslag. Vervolgens doe ik wat Nederlanders beschouwen als een alledaags iets en Amerikanen als iets gestoords: Ik fiets 9km naar school in 25 minuutjes.

Op school is het dan het 2e uur/blok, van de 4,5. Ik heb dan Tekenen met Mrs. Barnes. Dan krijg ik het zogeheten MUSE blok, wat half zo lang als een normaal blok is (normaal 80 minuten, MUSE 45). In dat blok heb ik Global Education. Daarin houdt Mrs. Hanson, onze international coördinator, ons geïnformeerd over schoolzaken en kunnen we relaxen en wat eten. Je mag op school over het algemeen tijdens de les eten en drinken, wat echt heerlijk is. Dat zou in Nederland ook moeten mogen. Vervolgens heb je lunch, of eerst blok 3 en dan lunch. Dat hangt af van je rooster.

Lunch is elke dag anders. Het is altijd warm en meestal heel lekker. Na de lunch heb ik AP Biologie. AP is een soort uitdagender versie van het vak, wat ook belangrijk is als je in Amerikaanse universiteiten geaccepteerd wilt worden. Bio is meestal best leuk, al kan dat vooral komen omdat we eigenlijk nog weinig gedaan hebben, haha!

Als laatste heb ik Metamorfosen, een soort mix van mythologie, geschiedenis en filosofie over transformeren en gedaanteveranderingen. Ik heb geen idee waarom dat een vak is op een middelbare school, maar het is best leuk dus ik klaag niet!

Na school heb ik een half uurtje vrij, en dan is er American Football training. Als dat is afgelopen fiets ik weer naar huis.


 

White

Ik word wakker om 6:45. Ik kleed me aan en ontbijt. Mijn gastmoeder rijdt me naar school, samen met mijn gastzusje Leah en soms wat van haar vriendinnen die we dan onderweg ophalen.

Als eerste heb ik dan Calculus, een vorm van wiskunde B maar dan anders. Vervolgens heb ik AP US History. Mr. Cowan, onze docent, is geweldig. Hij vloekt veel, is heel luid, en is heel sarcastisch, maar dat maakt zijn lessen leuk en hij is van velen een favoriete docent.

Daarna komt MUSE met Global Ed, en lunch. Na de lunch heb ik Art Fundamentals II, ofwel beeldende vorming. Het is leuk, zolang je niet met houtskool werkt haha!

Als laatste op White days heb ik eerst een half blok zelfstandig werk voor huiswerk en dan een half blok AP Biologie.

Na school is er weer training, en na de training word ik opgepikt door mijn gastmoeder of -vader.


Photo taken by me in Bangor City Forest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s